naravni
 
zgodovinski
 
reke

Posebnosti

Odprto mesto

 Večinsko etnično skupino v Murski Soboti predstavljajo Slovenci. Mesto je imelo ob koncu 19. stol. močno madžarsko, židovsko in nemško skupnost, ki so pomembno oblikovale kulturno podobo razvijajočega se mesta. Pomemben delež prebivalstva pa še vedno predstavljajo tudi Romi, ki živijo strnjeno v Pušči, največjem romskem naselju v Sloveniji. V Murski Soboti ima sedež njihova krovna organizacija, Zveza Romov Slovenije.

Mlado in energično mesto

 Murska Sobota je kljub mogočnim stoletnim hrastom in čudovitim starim zgradbam, ki pričajo o njeni bogati zgodovini, mlado in energično mesto. Hitra avtocestna povezava z osrednjo Slovenijo, rastoča industrijsko-obrtna cona in uspešna podjetja, trgovska središča na obrobjih mesta, banke, zavarovalnice, razvojno izobraževalne institucije ter živahen utrip mesta s pestro ponudbo kulturnih in družabnih dogodkov jo postavljajo ob bok primerljivim mestom v Evropi.

Zanimivost: Dvorec Rakičanu - Za začetnike, pa tudi tiste, ki si želijo poglobiti znanje jahanja, je organizirana šola jahanja, možen pa je tudi najem konj za turistično ježo. Tisti, ki se jim jahanje zdi prezahtevno, se lahko na ogled okolice popeljejo s kočijo, da pa najmlajši ne bi bili prikrajšani, se lahko odpeljejo v svoj pravljični svet z otroškim vlakcem.

Vir: Slovenia.info