naravni
 
zgodovinski
 
reke

Zabava in šport

Soča Fun Park

Soča Fun Park je pustolovski park, ki se nahaja na desnem bregu reke Soče. V prijetni senci med krošnjami dreves in nad gladino naše smaragdne lepotice je postavljenih 30 postaj z različnimi elementi. Zahtevnost je prilagojena ciljnim uporabnikom; prvi del parka je urejen za otroke med petim in desetim letom starosti, v osrednjem delu pa se, na višinah od 3 do 17 metrov, preizkušajo mladostniki in odrasli.

Bungee jumping

Iz 55 metrov visokega mostu nad reko Sočo, čez katerega pelje cesta iz Solkana proti Brdom, so enkrat tedensko organizirani skoki z elastiko.

Rekreacijski poligon

Rekreacijski poligon se nahaja nedaleč od železniške postaje v Novi Gorici, na trati med Kolodvorsko potjo in mejo z Italijo. Poligon je prosto dostopen za vsakogar in skozi ves dan.

Kajakaštvo

Kajakaški center na Soči v Solkanu je novi državni center za kajakaški šport. Center je v neposredni bližini vrhunske slalom kajak proge na divjih vodah in klubskih prostorov Kajak kluba Soške elektrarne ob hidroelektrarni. Reka Soča je prizorišče pomembnih državnih in mednarodnih tekmovanj.

Zanimivost: Kajak klub Soške elektrarne ima v Solkanu že dolgoletno tradicijo. V klubu aktivno trenira okrog 80 tekmovalcev, od najmlajših pa do članov. Lahko se pohvali z odličnimi športniki v svoji zgodovini.

Tek

Tekaška pot
dolžina: 10 km
višinska razlika: 85 m
priporočljiva obutev: športni copati

Trim steza
dolžina poti: 2 km
višinska razlika: 65 m
priporočljiva obutev: športni copati


Vir: Turistični informacijski center Nova Gorica