vsi parki
 
 
 
 
 
nacionalni
 
 
 
 
 
naravni
 
 
 
 
 
zgodovinski
 
 
 
 
 
vodni
 
 
 
 
 
zabaviščni
 
 
 
 
 
tematski
 
 
 
 
 
pustolovski
 
 
 
 
smučanje
 
 
 
morje
 
 
 
gore
 
 
 
reke
 
 
 
jezera
 
 
 
naselja
 

O Gorenjski

Ko v Sloveniji rečemo Gorenjska, mislimo Alpe: dvatisočake Julijskih Alp, ki se raztezajo na severozahodu Slovenije prek meje z Italijo, vrhoveKaravank in Kamniško-Savinjskih Alp, ki povezujejo sever Slovenije z Avstrijo, zlasti z Julijskimi Alpami povezana predalpska hribovja, ki na vsakem koraku presenetijo z drugačnimi kulturnimi in naravnimi posebnostmi.

Narava

Območje Slovenskih Alp je stičišče treh velikih gorskih masivov in predalpskega hribovja. Po območju vodijo številne dobro označene planinske in pohodniške, panoramske in tematske poti.

Zgodovina & Kultura

Stara mestna jedra, trgi in vasi privlačijo s samosvojim vzdušjem, očarljivo majhnostjo in z neštetimi različnostmi! V njih lahko potujete skozi čas: do srednjega veka v najlepšihsrednjeveških mestnih jedrih, doobrtniških spretnosti in cehovskih pravil, tehniške dediščine in začetkov industrije, ki je vplivala na razvoj krajev, in dosežkov znamenitih arhitektov, kakršen je evropsko pomembni Jože Plečnik. Kjerkoli ste: pojdite tudi v središče!

Za družine!

Družinske počitnice so vir neštetih družinskih zgodb, polnih pravljičnih junakov, smeha ob lastnih anekdotičnih doživetjih in spominov na to, kje je kdo prvič poskusil biti junak lastne zgodbe. Slovenske Alpe so s svojimi prireditvami, programi, delavnicami, še posebej pa z naravo, ki vabi k raziskovanju, pravi raj za družine.

Kaj videti?

Na območju Slovenskih Alp je registriranih več kot 90 zavarovanih območij in točk. Najpomembnejši je Triglavski narodni park, čeprav posebnosti najdete na vsakem koraku: kamorkoli se ozrete, povsod presenečajo oblike površja, rastlinstvo, živalstvo, vas vabi šumenje slapov, rek, brzic in preseneča slikovitost izvirov, sotesk, jezer.

Kaj početi?

Če obožujete aktivnosti v naravi, se boste v Slovenske Alpe zagotovo zaljubili! Na tisoče kilometrovplaninskih in pohodniških poti, na stotine kilometrovkolesarskih tur, vode vseh vrst za sproščujoča aliadrenalinska doživetja, zračna prostranstva med visokimi gorami za moderne Ikarje, zasnežena pobočja dobro urejenih zimsko-športnih središč, ki jih poznajo tudi svetovni smučarski asi, načrti za konjeniške poti, odlično golf igrišče in razkošje narave za ribiče in lovce. Preverite!